'RijnlandRoute kan einde laatste melkveehouderij van Leiden betekenen'

De aanleg van de RijnlandRoute zal de helft van het land van Wilbert van der Post, de laatste melkveehouder van Leiden, opslokken. Van der Post vreest dat als hij geen extra grond compensatie krijgt, hij zijn bedrijf kan opdoeken

Van der Post zag het besluit aankomen, maar voelde zich niet serieus genomen in zijn bezwaarschrift. "Ik vond mezelf niet voor volwaardig aangezien tijdens de zitting, omdat er niet goed geluisterd is naar mijn betoog. In het besluit worden dingen gezegd die niet kloppen. Ik heb bijvoorbeeld niet genoeg aan de vijftien hectare die voldoende ruimte zou bieden voor mijn koeien."

Aan compensatie in de vorm van geld heeft Van der Post weinig, zegt hij. "Als ik geld gecompenseerd krijg, maar daar geen land voor terug kan kopen, houdt het na een paar jaar op. Ik wil mijn koeien weidegang kunnen bieden en dat gaat niet lukken op deze manier."

De provincie is nog bezig met het kijken naar vervangende grond in de buurt. "Ik hoop dat dat gaat lukken, maar met deze uitspraak kunnen ze het afdoen met een geldbedrag. Voor mij is het nu blijven ademen, doorgaan en hopen dat er vervangende grond gerealiseerd kan worden."

Lees meer over:
Tip de redactie