Overwinning voor student ROC Leiden bij patisserievakwedstrijd

Kimberley Bouwens, een derdejaars zelfstandig werkend banketbakker bij ROC Leiden, heeft afgelopen dinsdag de halve finale gewonnen van de Skills Heroes patisserievakwedstrijd.

Bouwens is daarmee door naar de finale.

De halve finale werd gehouden in ROC Leiden. Daar moest Bouwens het opnemen tegen zeven andere studenten, afkomstig van ROC’s uit heel Nederland. De deelnemers moesten in een vijf uur durende strijd, twaalf bonbons en twee desserttaartjes maken die vervolgens door een vakjury beoordeeld werden.

Vakjury

De vakjury bestond uit Dré Everstein, Rosanne Buitenhuis, en Chiel Hoogenboom, alle drie wonnen zij ooit de prestigieuze Gouden Gard wedstrijd. Zij kozen Bouwens uit als patissier met de beste vaardigheden. Van de acht deelnemers gaan er zes door naar de finale van Skills Heroes dat in maart wordt gehouden in de RAI Amsterdam.

Skills Heroes zijn nationale vakwedstrijden die worden georganiseerd voor en door mbo-scholen in Nederland. Er worden niet alleen patisserievakwedstrijden gehouden, ook voor koks, grafisch vormgevers, stratenmakers en etaleurs worden er wedstrijden georganiseerd.

Lees meer over:
Tip de redactie