De vorige week overleden John Hardenberg wordt woensdagavond herdacht op de Beestenmarkt in Leiden. Johnny was decennialang een bekende verschijning in het centrum van Leiden, waar hij op straat en in de kroeg vaak een praatje aanknoopte met wie hij toevallig voor zich kreeg.

Johnny kwakkelde de laatste jaren met zijn gezondheid. Afgelopen week overleed hij op 67-jarige leeftijd.

Via Facebook regent het sympathiebetuigingen voor de bekende Leidenaar van Surinaamse afkomst: “Arme Johnny, een icoon in de Leidse binnenstad, de Beestenmarkt zal nooit meer hetzelfde zijn,”

Icoon

Ook vanuit de wijk waar Johnny tot het laatst woonde komen soortgelijke reacties: “De Hakbijlenbuurt is een icoon kwijt”. Dat geldt ook voor het Leidsch Glibbertje, één van de kroegen waar hij vaak kwam. Om de hoek van zijn woning: “Net nog het plaatje gedraaid dat hij vaak zong. No woman, no cry”. We gaan hem missen.

Morgenavond is er een spontane herdenking voor Johnny op de Beestenmarkt. Om 19.50 uur wordt er verzameld door vrienden, familie en bekenden.

Ook wordt er een inzameling gehouden. Ook willen zijn vrienden een ‘herdenkingstotem’ maken voor bij zijn graf. “Met veel haakjes zodat iedereen er iets aan kan hangen”.