De redactie heeft de afgelopen week alle lofzangen op het zakelijk gebruik van tablets verzameld en daarbij in het bijzonder gekeken naar de geluiden over de veiligheid. Na de harde kritiek eerder deze week van de tabletpessimisten volgen hier de drie belangrijkste redenen waarom volgens optimisten de tablet absoluut veilig is.

Pincodes en antivirus
De tablet zelf kunt u beveiligen met een pincode, maar u kunt ook de apps beveiligen en zelfs files in de apps. Daarmee maakt u het een ongewenste gebruiker wel erg lastig om gevoelige informatie op te vragen. Virussen en malware houdt u makkelijk buiten de deur met een goede scanner, bijvoorbeeld met AVG gratis. De naam zegt het al: gratis verkrijgbaar.

Aan de ketting
Net als een laptop kunt u een tablet ook fysiek aan de ketting leggen of beveiligen met een alarm. Voor de kabelfans is er de Tablet Lock. Liefhebbers van een alarm gebruiken bijvoorbeeld de Jacklock. De tablet kan ook online aan de ketting via het zogenaamde MDM (Mobile Device Management). Hiermee is het mogelijk om op afstand een gestolen tablet op te sporen en de inhoud op afstand te blokkeren of zelfs te vernietigen. Een geruststellende gedachte.

Geen informatie op de tablet
Met een tablet is het heel eenvoudig om alle informatie niet op de tablet zelf op te slaan, maar in de cloud. Met een goed wachtwoord op de cloudinformatie kan niemand er zomaar bij komen. En mocht u uw tablet kwijtraken, dan is uw informatie nog altijd veilig.

Onze vraag aan u: welke mening spreekt u het meeste aan? Die van de pessimisten of die van de optimisten? Doe mee aan de discussie op het blog.

Lees meer artikelen over zakelijk tabletgebruik op ons blog.