Werkt u al in de cloud? Wel zo makkelijk toch? Want dan kunt u overal waar u bent en Wifi- of 3G-verbinding kunt maken met zo ongeveer elk apparaat uw informatie opvragen en bewerken. Maar hoe werkt de cloud eigenlijk?

De cloud is een verzameling servers met heel veel harde schijfruimte. De verschillende cloudservice-aanbieders hebben over de wereld enorme serverruimtes staan.

Als u een account neemt bij een cloudservice-aanbieder, krijgt u een stukje harde schijf waar uw documenten op komen te staan. Een groot voordeel hiervan is, is dat u altijd de beschikking heeft over het meest up-to-date document en dat u niet met allerlei verschillende versies hoeft te werken.

Cloudservice-aanbieders

Maar waar haalt u dan zo’n stukje harde schijf? Eén van de bekendste cloudservices is misschien wel Dropbox. Daarnaast worden cloudsservices ook door verschillende andere bedrijven aangeboden. Apple heeft iCloud, Microsoft heeft Skydrive en KPN biedt Extra Harde Schijf Online.

Misschien werkt u al in de cloud, misschien denkt u er over na. Welke afwegingen maakt u bij die keuze? Gaat het u vooral om veiligheid, om de beschikbaarheid van uw data of juist om de integratie van uw software?

Wat vindt u belangrijk en waarom? Doe mee aan de discussie over dit onderwerp op het blog en stuur uw suggesties en ideeën naar redactie@kpntabletpilots.nl. 

Lees meer over zakelijk tabletgebruik op het blog.