Een nieuwe keuken kopen is geen gemakkelijke klus. Als je eenmaal je droomkeuken hebt gevonden, is het namelijk tijd om te onderhandelen over de prijs. Een lastige, maar noodzakelijke taak, blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond.

Om er zeker van te zijn dat je een goede vergelijking kan maken tussen de prijzen van verschillende keukens, raadt de Consumentenbond aan om altijd te vragen om een gespecificeerde offerte. Verder loont het om de tijd te nemen, teken bijvoorbeeld nooit dezelfde dag nog voor een keuken. Ook niet als de verkoper schermt met kortingen die alleen "die dag geldig zijn".

Wat in een gesprek een goede deal kan zijn, kan na even vergelijken toch niet zo goedkoop blijken te zijn. Daarnaast is het verstandig om een week na het eerste gesprek te bellen met de keukenwinkel. De korting blijkt een week later vaak alsnog geldig.

Ondoorzichtige prijzen

De twee meest gehoorde klachten over keukenwinkels zijn ondoorzichtige prijzen en het onder druk zetten van een consument. Henk van de Consumentenbond nam de proef op de som en ging undercover op zoek naar een nieuwe keuken. En inderdaad, bij iedere locatie werden bekende verkooptrucs uit de kast gehaald. Benieuwd hoe je jezelf kan wapenen tegen dit soort praktijken? Bekijk de hele undercovertest voor meer tips van de Consumentenbond.

Hier moet je op letten bij het kopen van een keuken
Hier moet je op letten bij het kopen van een keuken