Dit zijn de voor- en nadelen van een heteluchtfriteuse

Ben je op zoek naar een friteuse? Kies je voor een traditionele friteuse of een heteluchtfriteuse? Dit zijn de voor- en nadelen van een heteluchtfriteuse.

Het alternatief voor frituren met olie is de heteluchtfriteuse. Producten worden niet in vet, maar in hete lucht klaargemaakt. Het voordeel is dat er minder luchtjes ontstaan en het apparaat makkelijk schoon te maken is. Ook zijn ze veelzijdiger dan traditionele friteuses. Het nadeel is dat de bereidingstijd langer is. Ook worden de frietjes slapper en minder knapperig.

Niet voor alles geschikt

Er zijn twee soorten heteluchtfriteuses. De meest gangbare is het apparaat waarbij het eten in een mandje gaat. Dit mandje schuif je in het apparaat. Vervolgens wordt het eten steeds vanuit dezelfde richting verhit. Tijdens het bakken moet je het apparaat openen om het eten te draaien of te schudden.

De andere optie is een apparaat waarbij het eten in een ronde schaal zit. In de schaal zit een roerblad dat ervoor zorgt dat het eten wordt omgeschept. Frituren in de hetelucht is een stuk minder vet dan frituren in olie, maar veel frietliefhebbers vinden de smaak van gefrituurde frietjes toch veel lekkerder. Bovendien is de heteluchtfriteuse niet geschikt voor snacks van een vloeibaar beslag, zoals oliebollen, beignets, tempura, lekkerbekjes of kibbeling.

NUwerk

Tip de redactie