Alle matrassen zien er op het oog vergelijkbaar uit, maar uit de test van de Consumentenbond bleek dat er wel enorme kwaliteitsverschillen zijn. Hoe zorg je ervoor dat deze – vaak grote – aankoop geen miskoop wordt? De Consumentenbond geeft hiervoor de volgende tips.

Bij het kopen van een matras is het belangrijk om te letten op lichaamsondersteuning, ventilatie en levensduur: een matras moet zeker acht tot tien jaar meegaan. Iedere koper heeft verschillende wensen voor lichaamsondersteuning, dus zorg ervoor dat je zelf weet wat voor jou belangrijk is en schrijf deze wensen op zodat je niks vergeet te vragen.

De belangrijkste tip is echter: afdingen. Bij het kopen van een matras moet je echt afdingen. Mocht er niks van de prijs afkunnen, dan kan je ook nog proberen er wat bij te krijgen: bijvoorbeeld een kussen of een dekbed.

Beste getest

De prijs van een matras lijkt geen indicatie voor de kwaliteit van het matras. Uit de test van de Consumentenbond blijkt dat de prijs-kwaliteitverhouding soms behoorlijk zoek is. Diverse matrassen van minder dan 200 euro halen een hogere score dan matrassen van dik boven de 1500 euro.

De Pullman Silverline matrassen kwamen als beste uit de test en deze zijn verkrijgbaar vanaf 600 euro. Ben je op zoek naar een iets goedkoper matras? Kies dan voor de IKEA Morgedal. Dit matras is al verkrijgbaar vanaf 150 euro en is door de Consumentenbond uitgeroepen tot beste koop.

Wil je meer tips voor het kopen van een matras? Bekijk dan onderstaande video. Daarnaast heeft de Consumentenbond heeft acht tips voor je op een rij gezet.