Consumentenbond wil uitspraak over sjoemelsoftware Volkswagen

Gedupeerden van het schandaal in Europa staan nog met lege handen, terwijl er in de Verenigde Staten miljarden aan compensatie wordt uitgekeerd.

Volgens de Consumentenbond heeft Volkswagen zich schuldig gemaakt aan een oneerlijke handelspraktijk door doelbewust de uitstootgegevens van zijn dieselauto's te manipuleren om zo positief door de typegoedkeuringstest te komen.

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft tot nu toe echter geen actie ondernomen tegen de autofabrikant, onder meer omdat zij weinig klachten hierover krijgt.

"Onbegrijpelijk", aldus Bart Combée, directeur Consumentenbond. "Dieselgate is een van de grootste consumentenschandalen van de afgelopen decennia."

Uitspraak

Doordat er nog geen uitspraak over de oneerlijke en misleidende praktijken van Volkswagen zijn gedaan door de Europese toezichthouders, is het verkrijgen van compensatie voor de consument lastig.

Combée: "een uitspraak van de ACM helpt ook om Volkswagen aan tafel te krijgen om te onderhandelen over een compensatieregeling voor Europese consumenten."

Tip de redactie