Boek straks razendsnel geld over naar een andere bank

Ongeveer de helft van de spaarders heeft een spaar- en betaalrekening bij dezelfde bank. Door een nieuwe maatregel van de Europese Centrale bank die in 2017 ingaat, zal het aantrekkelijker worden om deze twee rekeningen te scheiden.

Vanaf november 2017 moet het mogelijk zijn om binnen de hele EU binnen enkele seconden geld over te maken naar een rekening op een andere bank.

Nu kan dit nog een dag duren, waardoor het voor consumenten die vaak bedragen overboeken van hun spaarrekening naar hun betaalrekening onaantrekkelijk kan zijn om deze twee rekeningen bij verschillende banken te hebben.

Door de nieuwe maatregel wordt het de consument nog makkelijker gemaakt om zijn spaargeld te verplaatsen naar een bank waar een hogere rente wordt geboden, waardoor je makkelijk enkele tientjes per jaar kan verdienen.

Gemak

Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt namelijk dat ongeveer de helft van de spaarders hun spaarrekening en lopende rekening bij dezelfde bank heeft lopen. De meeste consumenten maken deze keuze uit gemak, maar gunstig voor de portemonnee is het niet: door deze keuze lopen alle spaarders samen in totaal bijna 1 miljard euro per jaar aan spaarrente mis.

Doorgaans is het een kleine moeite om een nieuwe spaarrekening te openen bij een andere bank en hier spaargeld naartoe te verhuizen. Benieuwd welke spaarrekening het beste bij jou past? De vergelijker helpt jou hierbij.

Tip de redactie