De Consumentenbond waarschuwt voor vier 'ronduit gevaarlijke' traphekjes die onder andere door de Praxis verkocht worden.

Twee daarvan, de Jeweret Emma en de Jeweret Laura, zijn verkrijgbaar bij Praxis. De andere twee zijn de Noma Extending Metal en de Kidsriver Flexy; deze worden voornamelijk online verkocht.

Volgens de Consumentenbond voldoen de geteste traphekjes aan de Europese veiligheidsnorm, maar in de praktijk blijken ze toch gevaarlijk te zijn. De organisatie stelt dat kinderen eenvoudig de hekjes kunnen openmaken of er onderdoor kruipen.

Afgeraden

Het is niet de eerste keer dat de Jeweret Emma onvoldoende uit de test komt. In februari 2015 werd een aanschaf van dit traphekje ten zeerste afgeraden, maar na een jaar verscheen het traphekje weer in de catalogus van verschillende winkels.

Na het verschijnen van de testresultaten van de Consumentenbond, zijn beide Jeweret traphekjes en de Noma Extending Metal uit de handel gehaald. Omdat dit echter zonder terugroepactie is gebeurd, zijn de kopers van de hekjes niet op de hoogte gebracht van het gevaar van het product.

Op de site van de Consumentenbond staat welke trapjes wel veilig zijn en wat je kan doen als je één van bovenstaande hekjes hebt gekocht.