Vrijdag 19 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Prinses Amalia dankbaar dat ze ondanks woningnood een kamer heeft gevonden

Prinses Amalia is dankbaar dat ze ondanks de woningnood in Nederland een kamer in Amsterdam heeft gevonden. Dat vertelt de troonopvolger aan NU.nl tijdens de jaarlijkse zomerfotosessie met het koninklijk gezin.
Door Danja Koeleman

Amalia, die in de hoofdstad gaat samenwonen met huisgenoten, realiseert zich dat het voor veel studenten lastig is om een woning te vinden. "Ik heb ook vriendinnen die vorig jaar echt moeite hebben gehad met het vinden van een kamer. Daarom ben ik ontzettend dankbaar dat ik wel een kamer heb kunnen vinden. Ik kijk ernaar uit om daar met medestudenten te mogen wonen."

Koningin Máxima denkt dat haar dochter veel zal leren van deze ervaring. "Vroeger vertelden je ouders je wat je moest doen. Nu moet je zelf regels bedenken en prioriteiten stellen met medestudenten", zegt Máxima. De koningin denkt dat dit een goede voorbereiding is op het volwassen leven van Amalia.

Beeld uit video: Zo verliep het fotomoment van de Oranjes3:50
Afspelen knop

Zo verliep het fotomoment van de Oranjes

Zo verliep het fotomoment van de Oranjes

'Amalia is klaar voor deze nieuwe fase'

Ook koning Willem-Alexander, die overigens zijn dochter attendeerde op het bestaan van de studie Politics, Psychology, Law and Economics (PPLE), denkt dat deze verantwoordelijkheid een goede leerschool is voor Amalia. "Als kind lijkt het alsof je ouders alles tegenhouden, maar een eigen huishouden brengt veel verantwoordelijkheden met zich mee. Het is een nieuwe fase in het leven en ik denk dat Amalia daar helemaal klaar voor is."

Het is de eerste keer dat de pers vragen mag stellen aan Amalia tijdens de fotosessie. De fotoshoot zou eigenlijk bij strandtent La Cantina plaatsvinden, maar werd door weersomstandigheden verplaatst.

Het is de eerste fotosessie sinds vorig jaar juni. In februari werd de jaarlijkse sessie tijdens de wintersportvakantie in Lech geschrapt. De Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) meldde toen dat de Oranjes alleen nog op de foto wilden als het gezin compleet is.

Ook stelde de RVD dat de fotosessies niet langer verbonden zijn aan winter- en zomervakanties. Prinses Alexia kon afgelopen winter niet mee naar Lech vanwege haar studie in Wales.


Lees meer over:
AchterklapPrinses AmaliaKoningshuis

Aanbevolen artikelen