Gulpener lanceert deze week zijn eerste 'koninklijke' bier. De Gulpener Hazy IPA is gebrouwen met hopbellen die koningin Máxima in september plukte tijdens een bezoek aan de brouwerij in het dorp Reijmerstok.

Gulpener Maximale Hop, zoals de officiële naam luidt, is volgens de brouwerij een stevig en fris bier met mandarijn, citroen en veel hop. Er zijn vijfhonderd flessen van het bier gebrouwen.

De opbrengst van deze limited edition gaat naar de jeugdopleiding van de lokale harmonie en fanfare in Gulpen. Het bedrijf heeft hiervoor gekozen omdat Máxima erevoorzitter is van de organisatie Méér Muziek in de Klas, die probeert muzieklessen en het belang van instrumenten meer onder de aandacht te krijgen.

Máxima bezocht de brouwerij in Limburg, omdat het bedrijf vorig jaar de Koning Willem I Prijs voor duurzaam ondernemerschap had gewonnen. De prijs wordt gezien als de meest prestigieuze ondernemingsprijs van Nederland en wordt tweejaarlijks uitgereikt aan een bedrijf dat excelleert op het terrein van duurzaam ondernemerschap.