Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben donderdagmiddag op Paleis Noordeinde geluncht met acteur Fedja van Huêt, illusionist Hans Kazàn en BMX'er Niek Kimmann. Ook een maand geleden werd er een zogenoemde uitblinkerslunch georganiseerd.

De genodigden mochten bij de lunch aanwezig zijn omdat zij zich hebben onderscheiden door een bijzondere prestatie te leveren.

Kazàn won onlangs de Fred Kaps Award, die hij ontving van het internationale goochelgezelschap International Brotherhood of Magicians. Van Huêt won voor zijn rol in De Veroordeling een Gouden Kalf en Kimmann werd zowel wereldkampioen als olympisch kampioen BMX.

Onder de andere gasten behoorden onder meer Alfred Schaffer, de winnaar van de P.C. Hooft-prijs, en Trouw-cartoonist Tom Janssen, die dit jaar de European Cartoon Award ontving.

Op 27 oktober vond de vorige uitblinkerslunch plaats. Toen schoven onder anderen Marieke Lucas Rijneveld en Yvette van Boven aan in Paleis Noordeinde. Het komt vaker voor dat er meerdere uitblinkerslunches per jaar worden georganiseerd.