Een jonge Groninger die Koningsdag feestend doorbracht in Groningen, is zaterdagochtend wakker geworden in een dixi. De man moest bevrijd worden uit het mobiele toilet, dat al was afgevoerd naar een industrieterrein net buiten het centrum.

Hij belde de meldkamer van de politie en vertelde dat hij in slaap was gevallen in de dixi, die ochtend was wakker geworden in het hokje, maar er niet uit kon.

''Hij kon de deur op een kier open krijgen, maar er niet uit stappen omdat hij omgeven was door andere dixi's'', aldus een woordvoerder van de politie, die berichtgeving van deze strekking van RTV Noord bevestigde.

Agenten konden hem snel lokaliseren en wisten hem te bevrijden uit zijn benarde positie. Hier moest volgens de omroep een heftruck voor gebruikt worden. De man wist niet meer waar en wanneer hij in de dixi was gestapt, maar volgens de woordvoerder moet het rond een uur of 1.00 zijn geweest.

"Een bijzonder vak", laat een van de agenten weten over de bevrijdingsactie. 

Maandag 30 april tussen 12.45 en 13.45 uur kan je via NUjij live al jouw vragen over vijf jaar Willem-Alexander als koning stellen aan historicus en auteur Han van Bree. Stuur hier nu alvast je vragen in.