Bijna twee miljoen mensen hebben vrijdag gekeken naar de tv-uitzending van het bezoek van de koning en zijn familie aan Groningen. Het aantal van 1.980.000 is flink minder dan het aantal kijkers van vorig jaar, toen keken iets meer dan drie miljoen mensen naar het bezoek aan Tilburg.

Het live uitgezonden verslag op NPO 1 was wel het bestbekeken programma van de dag, blijkt uit cijfers van de Stichting KijkOnderzoek.

De samenvatting van het koninklijke bezoek, 's avonds op tv, trok overigens ook nog 1.178.000 kijkers. Dat programma belandde daarmee op plek vijf in de dagelijkse kijkcijfer-top 5.

Daarin staan het NOS Journaal van 20.00 uur op plek 2, Flikken Maastricht op plek 3 en het nieuws van 19.30 uur van RTL op plek 4.

Koningsdag

Koning Willem-Alexander vierde vrijdag zijn 51e verjaardag en Koningsdag in de stad Groningen. Zeker veertigduizend mensen waren hierbij aanwezig. 

De koning zei vrijdag dat er "niets boven Groningen" gaat.  Koningin Máxima omschreef Groningen als een "coole stad."

Maandag 30 april tussen 12.45 en 13.45 uur kan je via NUjij live al jouw vragen over vijf jaar Willem-Alexander als koning stellen aan historicus en auteur Han van Bree. Stuur hier nu alvast je vragen in.