1.004 vrouwen en 1.814 mannen hebben woensdag een koninklijke onderscheiding ontvangen. Verreweg de meeste gedecoreerden zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De meeste gedecoreerden krijgen de onderscheiding vanwege hun inspanningen als vrijwilliger. Ongeveer honderd mensen ontvangen een onderscheiding vanwege bijzondere verdiensten in een betaalde baan.

De oudste gedecoreerde is de 99-jarige mevrouw De Groot uit Sliedrecht. Zij is onder andere al sinds 1936 betrokken bij het Leger de Heils. De jongste ontvanger van een lintje is de 30-jarige Raymon van der Biezen uit de gemeente Bernheze. Hij is zeer succesvol BMX'er.

Waarom kregen deze drie bekende Nederlanders een lintje?
93
Waarom kregen deze drie bekende Nederlanders een lintje?

Bekende mensen

Onder de gedecoreerden zijn ook enkele bekende mensen zoals tatoeëerder Henk Schiffmacher, presentatrice Astrid Joosten en hoogleraar Klinische Neuropsychologie Erik Scherder. 

Vorig jaar werden er 63 lintjes minder uitgereikt dan dit jaar. In totaal zijn er dit jaar 3.177 voordrachten voor de jaarlijkse lintjesregen gedaan, over 359 voorstellen is een negatief advies afgegeven. In de exclusieve Orde van de Nederlandse Leeuw zijn elf personen gedecoreerd.

31 van de lintjes gingen naar mensen in het Caribische deel van het Koninkrijk der Nederlanden.

Lintjesregen 2017