Twee mensen hebben woensdag tijdens de traditionele lintjesringen voorafgaand aan Koningsdag lintjes ontvangen om vanuit de bijdrage die ze voor de maatschappij hebben gedaan vanuit hun ondernemerschap. 

Het gaat om de heren Rob Baan en Evert van Vliet uit respectievelijk Enkhuizen en Oostwold in de gemeente Leek.

Baan is vanaf 2000 directeur van Koppert Cress. Dit bedrijf teelt met ongeveer 160 medewerkers microgroenten, eetbare jonge planten en bloemen. Internationale toprestaurants maken gebruik van de diensten van Koppert Cress.  

Hij krijgt een lintje voor zijn bijdrage aan het bedrijf, de ontwikkeling van de producten en de Nederlandse glastuinbouwsector.

Ook wordt aangehaald dat hij zich hard maakte voor de verbinding tussen de gezondheidssector, de tuinbouwsector en de consument met het oog op het belang van gezonde voeding. Verder was hij actief bij verschillende stichtingen en verenigingen. Hij is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

Van Vliet was tot medio vorig jaar ondernemer in duurzame energie. In 2002 stond hij aan de basis van een multifunctioneel centrum in Oostwold.

Verder ontwikkelde hij voor de supermarkt een coöperatief model en wierf hij 190 leden uit het dorp. Daarnaast is hij vanaf 2011 bestuurslid van het centrum en vanaf 2014 voorzitter van de supermarkt. Van Vliet is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.