Koningsdag wordt dit jaar vooral door Amerikanen, Britten en Duitsers bezocht. De populariteit van de feestdag neemt bij de toeristen toe.

Ten opzichte van 2015 stijgt het bezoek van Amerikanen aan ons land met 13 procent, zo meldt Expedia op basis van een analyse van hotelreserveringen.

Bij Canadezen wordt Nederland ook steeds populairder, net als Australiërs. Inwoners van Hongkong staan dit jaar voor het eerst in de top 10 van buitenlandse bezoekers.

Amsterdam en Rotterdam zijn populaire steden voor Nederlanders om het feest te vieren. New York en Rome zijn populaire bestemmingen van Nederlanders om de drukte te ontwijken.

Hotel

Ruim 8 procent van alle hotelboekingen die door Belgen worden gemaakt zijn bij hotels in Nederland. Ook Italianen (7,94 procent), Britten (5,64 procent) en Oostenrijkers (5,25 procent) boeken relatief vaak hotels in Nederland, meldt Trivago bij navraag door NU.nl.

De reiswebsite verwacht dat in ruwe aantallen, wanneer gekeken wordt naar het totale aantal toeristen in die landen, Groot-Brittannië (5,64 procent) en Duitsland (5,11 procent) het meest vertegenwoordigd zijn in de hotelboekingen door buitenlanders.