Radio 538 viert de eerste Koningsdag met een groot muziekevenement in Breda. Op zaterdag 26 april zijn er op het Chasséveld in de Oranjestad optredens van 12.00 tot 22.00 uur.

Onder anderen Martin Garrix, Yellow Claw, Nielson en Di-rect beklimmen het podium, kondigde het radiostation woensdag aan.

Radio 538 organiseerde elf jaar lang gratis toegankelijke koninginnedagfeesten op het Museumplein in Amsterdam, waar 300.000 mensen verspreid over de dag op afkwamen.

Burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam staat sinds 2012 geen grootschalige oranje-evenementen meer toe in de binnenstad.

Vorig jaar tijdens de troonswisseling organiseerde 538 nog wel het concert van dj Armin van Buuren en het Koninklijk Concertgebouworkest aan het IJ.

Uitstraling

Burgemeester Peter van der Velden van Breda verwacht dat 538Koningsdag de stad een extra oranje uitstraling zal geven. Op de radiozender omschreef Van der Velden zijn Breda als gastvrij en als een prachtige Oranje-Nassaustad.

''Koningsdag in Breda wordt de eerste in een serie van eigentijdse, sfeervolle en veilige koningsfeesten'', voorspelde de burgemeester. ''We gaan ons voorbereiden op een prachtig evenement naast de andere oranje festiviteiten, zoals de kindervrijmarkt.'' Op het Chasséveld traden eerder de in Breda geboren dj's Hardwell en Tiësto op.

AZ-stadion

Slam!FM organiseert dit jaar voor de tweede maal in samenwerking met de gemeentes Alkmaar en Amsterdam een festival op het parkeerterrein van het AZ-stadion in Alkmaar. Dit evenement is onder meer bedoeld om de toeloop van bezoekers naar Amsterdam op 26 april te verminderen. Bezoekers van 538Koningsdag en Slam!Koningsdag dienen vooraf kaarten te kopen.

In Amsterdam staan op Koningsdag 13 grote feesten gepland, allemaal buiten de binnenstad zoals op de NDSM-werf, bij de RAI, het Olympisch Stadion, in het Oosterpark en bij de Arena.