Het programma voor het grote meezingconcert Samen voor Oranje in Ahoy op 30 april is rond. In totaal zingen 33 artiesten samen met het publiek in de concertzaal in Rotterdam het Koningslied voor de kersverse koning en koningin.

Onder de artiesten die Willem-Alexander en Máxima toezingen, zijn Alain Clark, Anita Meijer, Edsilia Rombley, Glennis Grace, Jim Bakkum, Lee Towers, Nielson, Paul de Leeuw, Rowwen Hèze, Ruth Jacott, Syb van der Ploeg, Trijntje Oosterhuis, Ben Cramer, Do, Esmée Denters, Fouradi, Frans Duijts, Frederique Spigt, Henk Poort, Iris Kroes, Jaap Reesema, Jamai, Lisa Lois, Marco Borsato, Pearl Jozefzoon en Ruben Hein.

Voorafgaand aan het meezingmoment, dat live wordt gevolgd door het koningspaar in Amsterdam, treden 12 artiesten op in Ahoy.

Onder anderen Anita Meijer, Edsilia Rombley, Lee Towers en Trijntje Oosterhuis zingen bekende hits en het Metropole Orkest speelt medleys van bekende nummers. Presentator Paul de Leeuw repeteert met het publiek een aantal keer het Koningslied.

Vrijdag stond de teller op 7200 verkochte kaarten voor Samen voor Oranje. In totaal zijn 10.000 plaatsen beschikbaar. Volgens een woordvoerder verloopt de kaartverkoop ''hard en goed''.

Alles over Koninginnedag

Alles over de troonswisseling