538 gaat het dance-evenement op 30 april op de kop van het Amsterdamse Java-eiland aanpassen, nu het gebied langs de route van de koningsvaart ligt. 

De woordvoerster van het radiostation liet woensdag weten dat de muziekstroming van 538 Dance Department niet past bij het karakter van de dag.

''We gaan in gesprek met de gemeente Amsterdam om te kijken naar een programma op deze plek met een toegankelijker karakter'', zegt de woordvoerster van 538. Vorig jaar verzorgde Slam!FM op Koninginnedag muziekoptredens op het evenemententerrein langs het IJ.

Voor dit jaar had het moederbedrijf 538 een vergunning aangevraagd voor een betaald festival met de naam 538 Dance Department, naar de gelijknamige zaterdagavondshow op de radio.

Burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam maakte woensdag zijn ideeën bekend over de festiviteiten op het Java-eiland op 30 april. Van der Laan zoekt aansluiting bij de thema's sport, muziek, kunst en jeugd van het Nationaal Comité Inhuldiging.

Amsterdam zal op korte termijn besluiten over de ruim 225 vergunningen die zijn aangevraagd voor 30 april. Hieronder bevinden zich ongeveer tien commerciële dance-evenementen aan de randen van de stad, allemaal met kaartverkoop vooraf.

Alles over de troonswisseling l Dossier koninginnedag