Feyenoord heeft volgende maand een dag extra rust ten opzichte van Ajax voor de Klassieker in De Kuip. De Rotterdammers spelen op woensdag 23 januari in de TOTO KNVB-beker en Ajax komt een dag later in actie, zo maakt de KNVB maandag bekend.

Volgens de KNVB kunnen Ajax en Feyenoord hun bekerwedstrijd niet op dezelfde dag afwerken, omdat geen van beide clubs om 18.30 uur kan spelen en een gelijktijdig begin ook niet mogelijk is.

Feyenoord speelt in de kwartfinales van de beker thuis tegen Fortuna Sittard. Ook Ajax kreeg zaterdag bij de loting een thuisduel toebedeeld, de Amsterdammers nemen het op tegen sc Heerenveen.

De Klassieker begint op 27 januari om 14.30 uur. Ajax heeft als nummer twee van de Eredivisie tien punten meer dan Feyenoord, dat derde staat.

Programma kwartfinales KNVB-beker

  • Dinsdag 22 januari: AZ-Vitesse (20.45 uur)
  • Woensdag 23 januari: FC Twente-Willem II (18.30 uur)
    Feyenoord-Fortuna Sittard (20.45 uur)
  • Donderdag 24 januari: Ajax-sc Heerenveen (20.45 uur)

KNVB houdt rekening met CL-duel Ajax

De ingelaste bekerwedstrijden hebben voor enkele wijzigingen gezorgd in het programma van de Eredivisie. Zo gaat Heerenveen-AZ van vrijdag 25 naar zondag 27 januari, wat weer gevolgen heeft voor NAC Breda-ADO Den Haag (van 26 naar 25 januari) en PSV-FC Groningen (van 27 naar 26 januari).

De KNVB heeft ook in maart van enkele competitieduels de speeldata gewijzigd, om Ajax wat extra rust te geven voor de uitwedstrijd tegen Real Madrid in de achtste finales van de Champions League.

De competitiewedstrijd van de Amsterdammers tegen PEC Zwolle is verschoven van zondag 3 naar zaterdag 2 maart. Op 5 maart speelt Ajax in Madrid tegen Real. De wedstrijd tussen Heerenveen en Willem II gaat juist van zaterdag naar zondag.