Jürgen Locadia, Gaston Pereiro en Steven Bergwijn ontbreken donderdagavond bij PSV in de KNVB-bekerwedstrijd tegen FC Volendam. De drie aanvallers zijn niet volledig fit.

Pereiro (schouder) en Locadia (enkel) hielden klachten over aan de met 3-0 gewonnen Eredvisiewedstrijd tegen Heracles Almelo van zondag. Bergwijn viel een week eerder tegen VVV-Venlo (25 winst) al uit met knieklachten.

Locadia was dit seizoen goed voor zes Eredivisiedoelpunten, Pereiro scoorde vijfmaal en Bergwijn heeft twee treffers op zijn naam staan.

Trainer Phillip Cocu hoopt dat het trio weer fit is als koploper PSV zondag op bezoek gaat bij Vitesse, de nummer drie van de ranglijst. "We verwachten hen in het weekend weer bij de ploeg, al kan ik dat niet met zekerheid zeggen", aldus Cocu woensdag op de website van PSV.

Bewust

Met FC Volendam treft PSV de hekkensluiter van de Jupiler League.  "Als wij spelen op het niveau dat je van ons mag verwachten, bekeren we door. Dat heb ik tegen mijn ploeg gezegd", vertelt Cocu. "Als we dat niet doen, wordt het een moeilijke avond. Daar moeten de spelers zich van bewust zijn."

Het tweederondeduel tussen Volendam en PSV begint donderdag om 18.00 uur in het Kras Stadion. In de eerste ronde rekenden de Eindhovenaren vorige maand af met de amateurs van SDC Putten. Het werd 0-4 op Sportpark Puttereng.

Live op de hoogte blijven van de wedstrijden in de KNVB-beker? Download de NUsport-app