Oud-speler Kees Kist zal zondag de beker uitreiken als AZ in de finale Vitesse weet te verslaan. Als de Arnhemmers winnen, mag Dejan Curovic de beker overhandigen in de Rotterdamse Kuip.

De laatste jaren mogen bekerfinalisten een clubicoon kiezen die hen de beker mogen overhandigen bij een zege. Hugo Hovenkamp deed dit in 2013 toen AZ voor het laatst de beker won. Vorig jaar gaf Wim Jansen de trofee aan de Feyenoord-spelers.

Kist (64) speelde in de jaren zeventig en tachtig in totaal 441 duels voor AZ, waarin hij 259 doelpunten maakte. Hij won in 1978, 1981 en 1982 de beker met de Noord-Hollanders.

AZ kan zondag voor de vijfde keer de beker winnen. Vitesse jaagt op de eerste bekerwinst uit de clubgeschiedenis.

Curovic speelde van 1994 tot en met 2000 bij Vitesse. "Iedereen weet dat Vitesse altijd in mijn hart is blijven zitten", schrijft de Serviër dinsdag op Facebook. "Daarom ben ik zo trots dat ik de prijs mag uitreiken na de finale, als ze winnen. Ik wens Vitesse enorm veel succes in de finale en hoop dat ze winnen."

Samenvatting: AZ door naar finale na moeizame penaltyserie
Samenvatting: AZ door naar finale na moeizame penaltyserie

De bekerfinale wordt zondag live uitgezonden op NU.nl, in de NUsport-app en op SBS6. De uitzending begint om 17.00 uur, de aftrap in De Kuip is om 18.00 uur.