Bij de halve finale in de KNVB-beker tussen AZ en SC Cambuur is een zeer late treffer van de Alkmaarders na raadpleging van de video-arbiter afgekeurd. Uiteindelijk bereikte de ploeg van trainer John van den Brom donderdag toch de finale.

Stijn Wuijtens leek AZ ver in blessuretijd een zege te bezorgen (1-0). Arbiter Kevin Blom keurde die treffer aanvankelijk goed, maar kwam terug op zijn beslissing na overleg met de videoscheidsrechter.

Die oordeelde dat Levi Garcia even voor het doelpunt doelman Leonard Nienhuis van SC Cambuur omver duwde.

Goal AZ in laatste minuut afgekeurd na ingrijpen videoscheidsrechter
Goal AZ in laatste minuut afgekeurd na ingrijpen videoscheidsrechter

Dennis Higler was de videoscheidsrechter bij het duel tussen AZ en SC Cambuur. Hij bekeek de wedstrijd vanaf het mediapark in Hilversum.

In de vorige ronde profiteerde Cambuur ook al van de videoscheidsrechter. Arbiter Pol van Boekel kwam toen een kwartier voor tijd terug op zijn beslissing om een strafschop te geven aan FC Utrecht na gebruik te hebben gemaakt van 'on-field review'.

Heldenrol

Ondanks de afgekeurde treffer bereikte AZ toch de finale van de KNVB-beker. Na 120 minuten spelen stond het nog 0-0, maar Tim Krul pakte de heldenrol in de strafschoppenserie door de beslissende penalty van Martijn Barto te pakken. 

AZ speelt de finale van de beker tegen Vitesse, dat woensdag met 1-2 te sterk was voor Sparta Rotterdam.