CVV de Jodan Boys heeft dinsdag voor een enorme stunt gezorgd in de tweede ronde van de KNVB-beker door Go Ahead Eagles met 1-2 te verslaan. Trainer Dennis van den IJssel is blij dat hij woensdag een paar uur later kan beginnen op zijn werk.

Jodan Boys is de huidige nummer elf in de zaterdag Hoofdklasse A. De ploeg uit Gouda wist pas twee competitieduels te winnen, maar verraste dinsdagavond Go Ahead Eagles in Deventer dankzij treffers van Levi Marengo en Roald Heerkens. Bij rust leidde Go Ahead nog door een doelpunt van Sam Hendriks.

"Hier kan je alleen maar van dromen", zegt Jodan Boys-trainer Van den IJssel tegen Omroep West. "Vooraf heb je een hele kleine kans. Maar tijdens de tweede helft werd die kans alleen maar groter, zeker na de 1-1."

Samenvatting: Go Ahead Eagles-Jodan Boys (1-2)

Samenvatting: Go Ahead Eagles-De Jodan Boys (1-2)
Samenvatting: Go Ahead Eagles-De Jodan Boys (1-2)

"Rond de zeventigste minuut hadden we op de bank ook zoiets van: waarom niet."

"In de rust heb ik tegen de jongens aangegeven dat we zo moesten blijven verdedigen. Voor rust speelden we te opportunistisch, we hadden geen rust aan de bal. Na de rust zagen we dat als je lef toont, dat je ook van een Eredivisieclub kan winnen."

Feest

Jodan Boys werd in Deventer gesteund door een grote schare supporters. "Het is geweldig, ze willen nooit meer weg", zei Van den IJssel. "Toen we aan de warming-up bezig waren, zagen we al duizend supporters in het uitvak. Dat is zo ontzettend gaaf."

In de nacht van dinsdag of woensdag vierden de fans nog een feestje in de kantine van de club uit Gouda. "Ik ben blij dat ik morgen van mijn baas de eerste vier uur vrij heb gekregen op school. We gaan ervan genieten", aldus Van den IJssel.

Bekijk de uitslagen en het programma in de KNVB-beker