Luuk de Jong had niet verwacht dat PSV in het KNVB-bekerduel met Sparta zo hard onderuit zou gaan. De Eindhovenaren verloren verdiend met 3-1 op Het Kasteel.

"Dit was een van de slechtste wedstrijden sinds mijn komst naar PSV", aldus De Jong, die met de Eindhovenaren zaterdag in de Eredivisie nog met 1-0 won van Sparta.

"Ik dacht na die wedstrijd dat we juist weer de energie hadden en dat zouden doorzetten. Maar daar was vandaag helemaal niets van te zien. De passing, de duels, alles ging mis aan onze kant."

Samenvatting: Sparta-PSV (3-1)

Samenvatting: Sparta-PSV (3-1)
Samenvatting: Sparta-PSV (3-1)

Door de bekernederlaag hebben PSV en De Jong nu in de laatste zes wedstrijden maar één keer gewonnen. De captain wil niet spreken van crisis, maar vindt het wel moeilijk om aan te geven hoe PSV ervoor kan zorgen dat er een einde komt aan de slechte prestaties.

"We moeten het hier maar goed over hebben. Eerst speelden we nog wel goed, maar wonnen we niet. Nu was het gewoon helemaal slecht. Het is lastig om te zeggen waar dat door komt. Zoals ik al zei: vooraf had ik er wel een goed gevoel over."

Schamen

Na afloop was de onvrede hoorbaar bij de meegereisde uitsupporters, die "schaam je kapot zongen". Afgelopen weekend gaf De Jong nog aan dat hij hoopt op meer steun van de aanhang, maar nu begreep hij de reactie.

"Het was terecht. Omdat we de vorige keer goed speelden maar niet wonnen, vond ik dat we de steun nodig hadden. Nu was het gewoon heel slecht wat we hebben laten zien en dan is het logisch dat de supporters ontevreden zijn. Hopelijk kunnen we het snel omdraaien."

Bekijk de uitslagen en het programma in de tweede ronde van de KNVB-beker