John van den Brom baalde flink van de uitschakeling van AZ in de halve finales van het KNVB-bekertoernooi. De coach vond de 3-1 nederlaag tegen Feyenoord onnodig. 

''We hebben een ongelooflijk grote kans laten liggen om voor iets moois te gaan spelen", concludeerde Van den Brom na afloop in De Kuip.

AZ had in de eerste helft nog weinig te vertellen tegen een sterk Feyenoord en kwam op achterstand, maar de rollen waren na rust omgedraaid. Na de gelijkmaker van Markus Henriksen (1-1) had AZ het overwicht.

"We waren een tijdje heer en meester, maar we verzuimden op voorsprong te komen. Uit het niets viel toen dat doelpunt aan de andere kant en daarna was het over bij ons." 

Niveau

Het is de tweede nederlaag op rij voor AZ, dat afgelopen zondag tegen Ajax met 4-1 onderuit ging in de Arena. Van den Brom trekt duidelijke conclusies na de wedstrijden in Amsterdam en Rotterdam.

''We hebben anderhalve wedstrijd nodig gehad om te wennen aan het niveau dat in de top wordt gevraagd. Dat is een harde constatering. Die les van zondag tegen Ajax had in de eerste helft helaas niet het gewenste effect."

Kramer zet Feyenoord op 2-1
Kramer zet Feyenoord op 2-1

Van Bronckhorst

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst is blij dat zijn ploeg eindelijk wat te vieren heeft na een dramatische periode waarin Feyenoord alle titelkansen verspeelde. Desondanks houdt de coach zijn ploeg scherp.

"We zijn heel blij, maar hebben die beker nog niet in handen. We hebben wel een heel mooie kans deze prijs te winnen.''

Van Bronckhorst bekende dat het in De Kuip ook zomaar verkeerd had kunnen aflopen. ''Na de snelle gelijkmaker direct na rust waren we van slag. AZ had in die fase kansen op de 1-2. Toch wisten we ons op te richten en terug te vechten. Dat was een paar weken geleden misschien niet gelukt; nu valt het wel de goede kant op.''

De bevrijdende competitiezege zondag op FC Utrecht heeft volgens Van Bronckhorst het vertrouwen bij Feyenoord teruggebracht. ''Dat gaf een boost en deze bekerzege al helemaal. Maar nu richten we ons weer op de competitie. In april gaan we pas aan de beker denken.''