Michiel Kramer kon zijn geluk niet op nadat Feyenoord zich donderdagavond ten koste van AZ voor de KNVB-bekerfinale had geplaatst.

"Ik ben heel blij, dit is een onbeschrijfelijk gevoel. We toonden strijdlust, passie, alles erop en eraan. Een verdiende zege", aldus de spits van de Rotterdammers na afloop van de 3-1 zege in De Kuip.

Kramer had een belangrijk aandeel in de overwinning van Feyenoord door zijn ploeg in de tweede helft op een 2-1 voorsprong te zetten. De oud-spits van ADO Den Haag was naar eigen zeggen wel toe aan een treffer.

"Ik zit de laatste weken eigenlijk wel goed in mijn vel, maar ik had al een tijdje niet gescoord en dat vrat een beetje aan me. Dan is het heel lekker dat ik zo'n wedstrijd belangrijk kan zijn."

Video: Samenvatting Feyenoord-AZ

Samenvatting Feyenoord-AZ
Samenvatting Feyenoord-AZ

Kritiek

Kramer ontkwam de laatste weken net als heel Feyenoord niet aan kritiek. "Ik krijg al kritiek vanaf dat ik een jaar of tien ben. En hoe hoger je gaat spelen, hoe meer mensen een mening over je hebben. Dat hoort erbij en daar lig ik ook niet wakker van, maar het is wel lekker dat ik de laatste weken weer belangrijk ben voor de ploeg. Dat is waar je het uiteindelijk voor doet."

De spits rende na zijn treffer in euforie langs al zijn ploeggenoten over het veld en viel aan de zijlijn reserve Jan-Arie van der Heijden in de armen. "Ik had met Jan-Arie een afspraak dat ik naar hem zou rennen als ik zou scoren, omdat hij jarig was. Het ging met een omweg, maar ik kwam er wel."

FC Utrecht

Op zondag 24 april neemt Feyenoord het in de finale op tegen FC Utrecht, dat woensdag de amateurs van VVSB uitschakelde. Kramer weet wat zijn ploeg in eigen huis te doen staat.

"Deze wedstrijd tegen AZ was slechts de eerste stap. We willen graag de finale winnen, dus laten we het nu maar afmaken ook."

"De mensen hier wachten al zo lang op een prijs. De laatste keer was in 2008, als ik me niet vergis. Dat is wel een tijdje geleden. Voor alle mensen is het fantastisch dat we weer in de finale staan. Maar het is nog mooier als we die beker ook winnen. Daar gaan we alles aan doen.''