Feyenoord begint woensdagavond met vijf verdedigers aan de kwartfinale in de KNVB-beker tegen Roda JC. 

In vergelijking met de eredivisiewedstrijd van zondag tegen ADO Den Haag (2-0 verlies) keren Sven van Beek en Miquel Nelom in Kerkrade terug in de achterste lijn van de Rotterdammers.

Jan-Arie van der Heijden is gepasseerd door trainer Giovanni van Bronckhorst. Rick Karsdorp, Terence Kongolo en Eric Botteghin completeren de defensie.

Op het middenveld keert Marko Vejinovic terug in de basis. Hij haalde afgelopen maandag het nieuws omdat hij bedreigd was door Feyenoord-supporters. Karim El Ahmadi en Tonny Vilhena zijn de andere middenvelders. Simon Gustafson begint op de bank.

De tweemansvoorhoede van Feyenoord wordt gevormd door Dirk Kuijt en Eljero Elia. Tegen ADO was Bilal Basacikoglu de derde aanvaller, maar in Kerkrade zit hij op de bank. Michiel Kramer staat ook niet in de basis, ondanks dat hij hersteld is van een blessure.

Roda JC begint met dezelfde elf spelers als afgelopen zondag in de eredivisiewedstrijd tegen Ajax (2-2).

Vijf nederlagen

De wedstrijd tussen Roda JC en Feyenoord begint woensdagavond om 20.45 uur in het Parkstad Limburg Stadion en staat onder leiding van arbiter Ed Janssen.

Na vijf competitienederlagen op rij hoopt Feyenoord voor het eerst sinds het seizoen 2009/2010 de halve finale van het bekertoernooi te bereiken. Destijds verloor de Rotterdamse club in de eindstrijd van Ajax.

Opstelling Roda JC: Van Leer; Milec, Buijs, Swinkels, Van Peppen; Van Hyfte, Inceman, Gullón, Zhukov; Poepon, Peterson.

Opstelling Feyenoord: Vermeer; Karsdorp, Van Beek, Botteghin, Kongolo, Nelom; Vilhena, El Ahmadi, Vejinovic; Elia, Kuijt.