Phillip Cocu was dinsdag niet te spreken over het spel van PSV, de ruime bekeroverwinning tegen de amateurs van Genemuiden (6-0) ten spijt.

Met name in de eerste helft kon de Eindhovense ploeg niet op zijn goedkeuring rekenen, zegt de oefenmeester voor de camera van FOX Sports.

"Ik vond dat we veel te slordig speelden", analyseert Cocu. "We hebben wel kansen gehad, die maakten we niet, maar we hadden ontzettend veel balverlies. Dan is het moeilijk tegen een team dat het veld heel klein wil maken en in de omschakeling iets wil proberen."

In de rust werd de coach naar eigen zeggen behoorlijk boos op zijn spelers en dat sorteerde effect. "Ik vond dat de tweede helft wel wat meer scherpte bracht dan de eerste helft. De goals zaten er in elk geval aan te komen."

Bekijk de samenvatting van PSV-Genemuiden:

Samenvatting PSV-Genemuiden
Samenvatting PSV-Genemuiden

Ondanks de slordigheid was Cocu wel content met de 'houding en de gretigheid' van PSV. "We wilden vroeg druk zetten en dat hebben we de hele wedstrijd gedaan. Dat is in ieder geval een professionele houding. Uit de uitvoering valt nog wel veel winst te halen."

De regerend landskampioen hield na negen duels met tegentreffers weer eens de 'nul'. "Dat is altijd lekker", aldus Cocu. "En we maakten een aantal goede goals. Uiteindelijk gaat het erom de volgende ronde te halen en dat is gebeurd."