PSV heeft de derde ronde van het KNVB-bekertoernooi dinsdag eenvoudig overleefd. De Eindhovenaren rekenden in het eigen Philips Stadion met 6-0 af met de amateurs van SC Genemuiden.

De regerend landskampioen liep pas na een uur spelen definitief weg bij de hoofdklasser uit Overijssel, die voor rust nog aardig tegenwicht bood aan de ploeg van trainer Phillip Cocu.

Dankzij een treffer van aanvoerder Luuk de Jong zocht PSV halverwege de kleedkamers op met een 1-0 voorsprong. De spits kopte na acht minuten een hoekschop van Davy Pröpper achter Genemuiden-doelman Albert Flier.

Na een uur spelen vergrootte Gaston Pereiro de voorsprong pas. De Uruguayaanse vleugelspeler was met links trefzeker na een combinatie met De Jong en kon twee minuten later van dichtbij intikken voor de derde Brabantse treffer.

Vijf minuten later stond het al 5-0 in in Eindhoven. Eerst schoot Pröpper fraai raak vanuit de tweede lijn, waarna ook Hector Moreno een hoekschop van Pröpper binnen knikte. Het slotakkoord was eveneens aan Pereiro, die de bal van dichtbij langs Flier schoof.

Bekijk de samenvatting van PSV-Genemuiden:

Samenvatting PSV-Genemuiden
Samenvatting PSV-Genemuiden

Wijzigingen

Cocu had voor de ontmoeting met de amateurs vijf wijzigingen doorgevoerd in de basisopstelling. Andrés Guardado en Jeroen Zoet kregen zoals aangekondigd rust, maar ook Jeffrey Bruma, Adam Maher en Luciano Narsingh stonden niet aan de aftrap.

Het doel werd zoals altijd in het bekertoernooi verdedigd door Remko Pasveer. Nicolas Isimat-Mirin, Jorrit Hendrix, Stijn Schaars en Pereiro mochten ook beginnen bij de Brabanders. In de tweede helft kregen ook Jordy de Wijs, Steven Bergwijn en Rai Vloet speeltijd van Cocu.

Het Genemuiden van trainer Hennie in 't Hof had in de tweede ronde vanaf de strafschopstip nog afgerekend met eredivisionist ADO Den Haag.

Bekijk de uitslagen en het programma in de KNVB-beker