Tien personen zouden extra bewaking krijgen omdat zij mogelijke doelwitten zijn van de voortvluchtige Belgische militair Jürgen C.. Dat schrijven meerdere Belgische media, waaronder Het Nieuwsblad, op basis van "welingelichte bronnen".

Al eerder kwam naar buiten dat de Belgische viroloog Marc Van Ranst een van de doelwitten van C. zou kunnen zijn. Bij het tiental andere personen met extra bewaking zouden geen andere virologen zitten, maar wel een advocaat. Wat de verdere betrokkenheid is van de andere personen is nog onduidelijk.

Justitie wil de extra beveiliging niet bevestigen. "Wij communiceren niet over de beveiliging van personen", aldus een woordvoerder.

C. is sinds ongeveer twee weken voortvluchtig. Belgische autoriteiten denken dat de 46-jarige militair in staat is tot moord. De man heeft extreemrechtse sympathieën en had zware wapens meegenomen uit een legermagazijn.

De militair had een afscheidsbrief achtergelaten waarin hij schreef dat hij het gemunt heeft op virologen en "het regime". Hij schreef dat hij niet "verder wil in een wereld waarin de politieke elite en de virologen beslissen hoe er geleefd moet worden".

Klopjacht op Belgische militair: is hij een gevaar voor Nederland?
142
Klopjacht op Belgische militair: is hij een gevaar voor Nederland?