De voortvluchtige Belgische militair Jürgen C. is al een week onvindbaar. Zondag rukte de Belgische politie in het Vlaamse Sint-Niklaas nog groots uit na een melding over een vermeende gewapende man in camouflagekleding. Het bleek echter om een visser met een hengel te gaan, melden meerdere Belgische media maandag.

Getuigen zouden de man hebben zien rijden op een scooter. Hij droeg een rugzak waar volgens de getuigen een geweer uitstak. De politie besloot in het kader van de klopjacht op C. geen enkel risico te nemen en rukte met alle beschikbare manschappen uit, meldt onder meer Het Laatste Nieuws (HLN).

De politie zegt tegen het Belgische medium de getuigen niets kwalijk te nemen. "We hebben camerabeelden bekeken uit de omgeving en het leek inderdaad bijzonder goed op een geweer. We rukken liever een keer te veel dan te weinig uit", aldus hoofdinspecteur Andy De Waele tegen HLN.

Ondertussen lijken de Belgische opsporingsinstanties met de handen in het haar te zitten, omdat ze niet precies meer weten waar ze moeten zoeken. De zoekacties in Nationaal Park Hoge Kempen zijn gestopt en sinds zaterdag staat C. op een opsporingslijst van de internationale politieorganisatie Interpol.

De autoriteiten denken nog altijd dat de voortvluchtige militair mogelijk zwaarbewapend is. Ook wordt hij nog gezocht voor het dreigen met een terroristische aanval op personen en de regering in België. C. bedreigde onder anderen de Vlaamse topviroloog Marc Van Ranst met de dood. Die zit daarom nu al een week ondergedoken.

Klopjacht op Belgische militair: is hij een gevaar voor Nederland?
142
Klopjacht op Belgische militair: is hij een gevaar voor Nederland?