EU trekt miljoenen uit voor bescherming olifanten en boomsoorten

De Europese Unie steekt 1 miljoen euro in de bescherming van de Afrikaanse olifant en 7 miljoen in duurzaam beheer van zeldzame boomsoorten wereldwijd. De bedoeling is dat hiermee stroperij en de illegale handel in hout en ivoor worden bestreden.

Met het geld worden 25 hout exporterende landen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika gesteund, evenals de 37 landen waar de Afrikaanse olifant voorkomt.

De besteding is in handen van het secretariaat van CITES (Convention on International Trade in Endangered Species of wild fauna and flora) en UNEP, de milieuorganisatie van de VN. Op de CITES-lijst staan meer dan negenhonderd boomsoorten waarvan het hout in veel gevallen erg waardevol is.

Het is tijd om internationale afspraken om te zetten in actie en een duurzame toekomst te garanderen voor de Afrikaanse olifant en bossen wereldwijd, aldus EU-milieucommissaris Karmenu Vella.

Lees meer over:

Rutte over kolencentrales

Rutte over kolencentrales
Rutte plaatst een aantal kanttekeningen bij de oproep van de 64 hoogleraren om alle elf kolencentrales in Nederland per 2020 te sluiten.

Duurzame bronnen

Duurzame bronnen
Energiewinning uit olie, gas en kolen is over 35 jaar niet meer nodig. Volgens Greenpeace kan de wereld in 2050 volledig op duurzame bronnen draaien.

Poetin bij klimaattop

Poetin bij klimaattop
Poetin zal de VN-klimaattop in Parijs bijwonen. Hij zal aanwezig zijn bij de opening op 30 november.
Tip de redactie