PostNL vervangt bezorgwagen door e-bakfiets in Amsterdam

Met de inzet van de elektrische bakfiets wil PostNL in Amsterdam honderd autoritten per dag uitsparen. Dit heeft het postbedrijf donderdag bekendgemaakt.

In de e-bikes kunnen grote hoeveelheden zakelijke post worden rondgebracht en ook het legen van de brievenbussen in de hoofdstad gebeurt voortaan met de bakfiets. Vanaf juni worden in de avond binnen de ring ook pakketten op deze manier bezorgd.

PostNL wil op deze manier bijdragen aan schonere binnensteden en het verbeteren van de bereikbaarheid. Het streven is om in 2025 in 25 binnensteden volledig uitstootvrij post te bezorgen. Na Amsterdam volgen ook Utrecht, Den Haag, Rotterdam en andere grote steden.

Het postbedrijf heeft de afgelopen tijd in de grachtengordel de elektrische bakfietsen met succes getest. In totaal komen er zestig e-bikes die een groot deel van Amsterdam bedienen.

Lees meer over:

Rutte over kolencentrales

Rutte over kolencentrales
Rutte plaatst een aantal kanttekeningen bij de oproep van de 64 hoogleraren om alle elf kolencentrales in Nederland per 2020 te sluiten.

Duurzame bronnen

Duurzame bronnen
Energiewinning uit olie, gas en kolen is over 35 jaar niet meer nodig. Volgens Greenpeace kan de wereld in 2050 volledig op duurzame bronnen draaien.

Poetin bij klimaattop

Poetin bij klimaattop
Poetin zal de VN-klimaattop in Parijs bijwonen. Hij zal aanwezig zijn bij de opening op 30 november.
Tip de redactie