Niet alleen Jay Reatard bewijst het grote publiek dat de garagepunk nog steeds springlevend is. Ook uit Brooklyn komt dat bewijs, en met veel overtuiging zelfs.

Vivian Girls komt met kop en schouders boven het garagemaaiveld uit. Na enkele ep's en singles bij wat kleine labels, heeft het ultieme garagerocklabel In The Red de dames terecht opgepikt.

Het zijn de gruizige gitaren en de dromerige samenzang die de garagepop van het damesdrietal zo fijn maakt. De drie dames – Cassie Ramone, Ali Koehler en Kickball Katy – klinken zoals veel bands dat halverwege de jaren zeventig in en rondom CBGB's deden. Daarnaast hebben ze goed geluisterd naar The Shangri-Las en Black Tambourine en heeft hun muziek het energieke van The Wipers.

In iets meer dan twintig minuten komen tien opwindende punksongs langs, die veelal puntig in elkaar steken en barsten van de hitgevoeligheid. Ze tonen dus grote overeenkomsten met de verzamelingen singles van collega Reatard. Opener 'All the Time' trekt meteen de aandacht met de aangename felheid. Maar ook als de dames het tempo terugschroeven, zoals ze dat doen met 'Wild Eyes' en 'Where Do You Run to', blijven ze de aandacht vasthouden.

Nummers als 'Going Insane' en 'Tell the World' springen er uit door het rauwe, melodieuze en gruizige gerammel dat doet denken aan het even boeiende Times New Viking. Het bandgeluid is bevlogen en steengoed; garagepop dat het luisteren de moeite waard maakt. Vivian Girls is kort maar krachtig; een hele fijne garageplaat.

Meer audio/video, concertdata en achtergronden van Vivian Girls vind je bij KindaMuzik.