Toen Incognito in 2006 het album Tales from the Beach uitbracht, zette het zichzelf opnieuw op de kaart.

Hoewel de vorige albums gemengd werden ontvangen, bewees de Britse band het nog steeds te kunnen. Om er nog een schepje bovenop te doen is er nu de geremixte versie van het album: More Tales Remixed.

Twaalf van de vijftien nummers zijn door diverse grote dj's, Ski Oakenfull en Yam Who?, door de blender gehaald. Ondanks het feit dat de oorspronkelijke nummers nog duidelijk te herkennen zijn, doet het geheel tegelijkertijd fris en vernieuwend aan. More Tales klinkt hipper, zonniger, optimistischer en vooral meer funky dan de oorspronkelijke variant. De uptempo drumpartijen en loungeachtige effecten (zangvervorming en mystieke klanken) doen de luisteraar zich in andere oorden wanen.

Tussen al deze optimistische wegdroomopium springt het hiphopgeoriënteerde 'I Come Alive' in het oog. In positieve zin welteverstaan; de zwaardere drums en het trompetgeschal doen zorgeloos aan en zorgen voor afwisseling in het totaalplaatje.

More Tales is een heerlijke, zomerse plaat die je meedraagt naar exotische bestemmingen met oogverblindend witte zandstranden, wuivende palmbomen en azuurblauwe kusten. Verplichte kost voor dagdromers en hedonisten.

Meer audio/video, concertdata en achtergronden van Incognito vind je bij KindaMuzik.