Het debuut van Benji Hughes wordt begeleid door de volgende schreeuw om aandacht: "This summer all you got to do is fall in love with... Benji Hughes."

Hughes laat meteen alles van zichzelf zien om je liefde voor zich te winnen. Zijn debuut telt maar liefst 25 liedjes. Ook van Benji zelf is er nogal veel, als in buik en lichaamshaar. De singer-songwriter ziet er uit als een Jezus van deze veramerikaniseerde tijd, inclusief hippe, door te veel hamburgers uitpuilende, kleding.

Een meer dan opvallende verschijning dus. In juni stond hij in het voorprogramma van Rilo Kiley. Een goede combinatie met die hoofdact, want ook Hughes weet wat een perfect popliedje is. Dat bewijst hij vooral met de eerste cd, waarop elf nummers staan, die van een lieflijke instrumentale opener à la Belle & Sebastian ('I Am You, You Are Me, We Are One') tot een ware dansvloerkraker gaan ('Why Do These Parties Always End the Same Way?'). Die laatste gaat compleet over de top met zijn lompe, kermisachtige mixgeluiden en de liedregel "We need to call the cops / Somebody killed the dj." Maar Hughes weet met dit doorzichtige jatwerk wel een onvergetelijk catchy nummer neer te zetten.

Daarbij heeft de stem van Hughes regelmatig de hese treurnis van Badly Drawn Boy. Op het tweede cd'tje slaat dat in te drukke composities nogal eens om naar bronstig gedrag, maar op het eerste plaatje komen al zijn sympathieke en komische twijfels over de liefde samen met de muziek, die je met al zijn instrumenten (piano, keyboard, drumcomputer, Spaanse gitaar en ga maar door) een ware 'poppotpourri' mag noemen.

Als Hughes dan het eerste deel afsluit met het lievige gitaarliedje 'All You Got To Do Is Fall in Love (with Me)' ga je onomkeerbaar om. Verliefd geworden op een hippe Jezusfiguur. Dat je je vervolgens na de eerste vlinders door het tweede cd'tje zal kunnen gaan ergeren aan 's mans eigenschappen is zoals het gaat in relaties, maar nog niet genoeg om van je geloof te vallen. Althans niet deze zomer.

Meer audio/video, concertdata en achtergronden van Benji Hughes vind je bij KindaMuzik.