In de categorie Duitse alternatieve elektronica liggen Lali Puna en The Notwist boven op de stapel. Lali Puna bij 'Frau' en The Notwist bij 'Mann'.

Maar goed, dat nieuwe Notwistalbum dus. Door alle zijprojecten van de bandleden duurde het zes jaar voordat er een opvolger kwam van het goed ontvangen Neon Golden.

Het is het wachten waard geweest, want The Devil, You + Me laat het Duitse kwartet in optima forma horen. Veel orkestraler dan de voorganger, maar dat is makkelijk te verklaren. Ze werkten voor dit album samen met het Andromeda Mega Express Orchestra, twintig nerdy Duitsers die zijn gespecialiseerd in bizarre interpretaties van moderne jazz.

Melancholicamachine

The Notwist ging met die opnames in de studio aan de slag en joeg ze door zijn donkerrode elektronische melancholicamachine. Tot zover het nieuws. Voor de rest is er eigenlijk niet zoveel veranderd.

The Notwist grossiert op dit nieuwe album weer in aanstekelijke, melancholieke liedjes waarin ze de grote vragen niet uit de weg gaan. "Why is everything so locked up?" vraagt Markus zich vertwijfeld af in 'Gloomy Planets'.

De creativiteit van The Notwist zit in ieder geval niet achter slot of grendel, bewijst dit vitale en rijke album.

Meer audio/video, concertdata en achtergronden van The Notwist vind je bij KindaMuzik.