De tienergids naar populariteit hebben de drie heren van Nada Surf inmiddels ver achter zich gelaten. Vreemd is dat allerminst, gezien het feit dat zanger Matthew Caws, bassist Daniel Lorca en drummer Ira Elliott inmiddels veertigers zijn. De jongens zijn mannen geworden, zelfs al hebben ze op het podium nog altijd iets weg van jonge honden.

Bekijk video

Toch zijn de knallers die de eerste drie platen kenmerken niet meer echt aanwezig. Meer dan op het ietwat tegenvallende vierde album The Weight Is a Gift bulkt nieuwste telg Lucky van de ingetogenheid. En dat is zeker geen teken van misnoegen.

Ontluikende lente
Nog steeds is daar Caws' ultieme verlangen om te bivakkeren aan de binnenzijde van de liefde. In die zin is de titel van deze plaat enerzijds een constatering en anderzijds ook een heimelijk verlangen.

Gelukkig ligt ook een ingetogener Nada Surf nog nergens zwaar op de hand. Bovenal is het wederom een harmonieuze plaat geworden waarmee het New Yorkse trio duidelijk maakt dat zijn ontwikkeling niet stilstaat.

Lucky is een verzameling indiepopliedjes die perfect de groeistuipen aangeeft van een rusteloze winter naar de ontluikende lente aan de horizon. Er is immers altijd weer een 'Beautiful Beat' die ze weer opbeurt.

Geen nieuwe hit
Het is deze fijne pop die Nada Surf altijd op de been heeft gehouden, en waarmee ze ook na die ene (zwaar ironische) hit een trouwe fanschare wisten te behouden. Daar gaat Lucky zeker geen afbreuk aan doen.

Maar aan de andere kant bevat deze prima plaat vermoedelijk ook niet die hit om veel nieuwe zieltjes mee te gaan winnen. Maar ach, die vervloekte tienergids naar populariteit zal de heren werkelijk een rotzorg zijn.

Meer audio/video, concertdata en recensies van Nada Surf vind je bij KindaMuzik.