De heren van Claw Boys Claw doen denken aan valse ouwe katers. Want nu ze weer optreden en met een nieuwe plaat komen, zo'n twintig jaar na hun hoogtijdagen, ogen ze ietsje dikker, ietsje langzamer en wat aaibaarder dan voorheen.

Net zo'n ouwe kater, die vroeger de schrik van de buurt was en nu is gepasseerd door tal van jonkies. Maar vergis je niet: voor je het weet slaan ze, net als die oude kat, zomaar hun nagels uit en nemen ze je keihard te grazen.

Geen mijmerplaat
Precies zo is het met Pajama Day, het eerste wapenfeit in elf jaar. De plaat lijkt op het eerste gehoor iets rustiger en vriendelijker dan vroeger, maar eigenlijk valt dat best mee.

Want wat aan wildebrasserij is ingeleverd, wordt ruimschoots gecompenseerd door diepgang en spanning. Pajama Day is geen berustende mijmerplaat, maar een sfeervolle rockplaat die je onverhoeds bespringt en stijf staat van de onderhuids tintelende spanning.

Het leuke aan het weerzien met Claw Boys Claw is dat het geen over voorbije glorie neuzelende babyboomers zijn geworden, maar fris van de lever spelende muzikanten zijn gebleven. Met slimme en meeslepende songs weten ze je voortdurend geboeid te houden.

Steeds is er wel iets wat je bij de les houdt. Soms is dat een dwars gitaarlijntje, zoals in opener 'I Am Sea', dan weer is het de toch aardig stampende rock van 'Yellow Car' en dan weer is het de treurnis van het sterk aan Nick Cave refererende 'Trust Me'.

Nog steeds spannend
Pajama Day kan moeiteloos mee met het oude werk en is niet alleen spek naar de bek van fans van het eerste uur, maar ook een verdomd lekkere traktatie voor de mensen die het zonder nostalgie moeten doen.

Sterker nog, zonder nostalgie is Pajama Day eigenlijk leuker. Want dan is de bewondering, voor een band die het flikt om twee decennia na haar gloriedagen opnieuw met zulke spannende muziek op de proppen te komen, alleen maar groter.

Een vos verleert zijn streken niet en valse ouwe katers worden er alleen maar beter op.

Meer audio/video, concertdata en achtergronden van Claw Boys Claw vind je bij KindaMuzik.