Cool Genius is een naam die al wat langer over de Nederlandse popgronden zwerft. Met hun eigenzinnige liedjes speelden ze onder meer in het voorprogramma van Jasper Steverlinck.

16 Down
Ook deden ze mee aan de Popronde en haalden ze de halve finales van de Grolsch Grote Prijs. Met hun gevarieerde en enthousiast gebrachte werk waren ze ook daar telkens aangename gasten.

Funk, pop, soul, indie, singer-songwriter; het zit eigenlijk allemaal wel verstopt in het repertoire van deze ex-bandleden van Soundsurfer en 16 Down. Ook al bands met erg aangename popliedjes trouwens.

Verse identiteitMaybe You Should Do That Too telt zestien nummers. En die beslaan ruim een uur van je tijd.

Werkelijk vervelend is dat niet eens. Want elk nummer vormt weer een nieuw hoofdstuk en een verse identiteit. In veel gevallen betekent dat de sfeer van zomerse onbezorgdheid of de vrolijke onbezonnenheid van de lente. Misschien muzikaal niet het toppunt van genialiteit, maar zeker wel erg amusant.

Poprock met knipoog
En die naam, is dat een teken van valse zelfingenomenheid? Nee joh, ben jij mal! Het is volle ironie, want jezelf al té serieus nemen, dat past niet bij de identiteit van de band.

Het is juist de humor van deze poprock met een knipoog. "Y'all have a sense of humour?" vraagt niet voor niets een stem bij het begin van het zwoele 'Monkey Boy'. Doe maar gek, dan doe je al normaal genoeg!

Meer audio/video, concertdata en achtergronden van Cool Genius vind je bij KindaMuzik.