Met 'Boring' scoorden The Pierces een aardig hitje. In het bijbehorende clipje paraderen de twee niet bepaald onaantrekkelijke zusjes Catherine en Allison Pierce verleidelijk en schaars gekleed voor de camera, terwijl ze zingen over vervelende zaken als kaviaar, champagne en de liefde van hun leven.

Ze vinden het allemaal 'Boring'. Je zou dus denken met twee Paris Hilton-achtige types van doen te hebben, maar dat blijkt een fikse misvatting.

Want 'Boring' is bedoeld als knipoog. "Al hebben sommige mensen dat niet echt door", zegt oudste zus Allison. Catherine, de blonde van de twee, vult aan: "Mensen werden zelfs boos. Ze vonden ons een stelletje rich bitches en dachten dat we van die Paris Hilton-achtige types waren."

Om de opmerking dat de grap misschien wat in de verdrukking komt bij het zien van twee mooie en sexy geklede dames wordt eerst gelachen.

Nuchter genoeg
Vervolgens zegt Allison: "Dat is wel een punt. We waren verbaasd over hoeveel mensen niet begrepen dat het een grap was. Er zijn mensen die denken dat we een tekst als 'Love of my life / Bear your child / Everything I ever wanted / Boring' serieus bedoelen. Dat zegt veel over de huidige maatschappij. Men vindt dat klaarblijkelijk normaal en dat is vrij treurig."

"Het heeft ook te maken met overvloed", gaat Allison verder. "In Amerika zijn er zo enorm veel opties en keuzes…" Catherine valt haar zus in de rede: "Je wordt gebombardeerd door entertainment. Overal is reclame: alles wat je maar wilt, overal en altijd."

Allison knikt beamend. "En dan wordt het steeds moeilijker om iemand te raken. Want iedereen wordt aan alle kanten gepusht." Zijn de dames dan beland in een mediacircus, waar ze niet veel mee op hebben? De zusjes barsten in gegiechel uit. "Nou, zo beroemd zijn we nu ook weer niet", zegt Allison. Catherine: "En we zijn nuchter genoeg om ons daar niet door mee te laten slepen."

Driemaal is scheepsrecht
Thirteen Tales of Love and Revenge is de derde plaat van de uit Birmingham, Alabama afkomstige zusjes. In tegenstelling tot hun vorige twee albums slaat deze plaat wel aan.

"Onze eerste plaat kwam uit toen acts als Britney Spears en *NSync populair waren. Wij maakten zo'n lief folkplaatje en niemand wist wat hij ermee moest." Catherine: "En met onze tweede plaat waren we helemaal niet tevreden. We werkten toen met een nogal koppige producer, die een heel andere visie op muziek had." Allison vult droogjes aan: "En ónze visie kon hem bijzonder weinig schelen..."

De dames zijn dan ook erg blij met dit succes. Allison: "Dit is onze derde plaat en we zijn twee keer teleurgesteld. Hoewel de eerste twee albums niet zo klonken als we hoopten, wil je toch dat het goed komt. Het is cliché om te zeggen, maar die liedjes zijn je kindjes."

Adam Green
Met het huidige album zijn de dames zogezegd heel tevreden. Op Thirteen Tales of Love and Revenge laten The Pierces countryliedjes bijzonder hitgevoelig klinken, door er modieuze pop en bijzondere geluidjes aan toe te voegen. Dat is voor een groot deel te danken aan Roger Grenawalt, de producer die wél naar de dames luisterde.

Catherine en Allison ontmoetten de producer, die eerder met Adam Green werkte, op een feestje in hun huidige woonplaats New York en het klikte meteen. Catherine, lachend: "Hij belde ons op met de woorden: 'Ik wil meer Pierces in mijn leven. Kom snel langs, dan gaan we een plaat maken.'"

Humor
"De muziek op deze plaat is anders dan op de vorige albums", vertelt Allison. "Roger probeerde ons te laten klinken zoals wij het wilden. Elk liedje dat ik voorzong vond hij leuk en we konden er samen aan werken om het in de juiste vorm te gieten."


Video: The Pierces - Boring

De zo prettig verlopen wisselwerking tussen artiest en producer stemt de zusjes tevreden. "Onze persoonlijkheden komen nu echt naar voren. Vrienden van ons vonden onze vorige platen zielloos klinken en daar hadden ze gelijk in. Want we hadden geen goede input. Nu hebben we dat wel; dit was een leuke samenwerking. En dat hoor je."

De dames hebben plezier en dat straalt er vanaf. Zowel met het maken van muziek als met het maken van videoclips. Het al aangehaalde 'Boring' is zeer de moeite waard, evenals de clip van nieuwe single 'Sticks & Stones', waarin de dames zich van hun meest gevaarlijke kant laten zien.

Catherine: "Eerder schreven we meestal van die treurige broken heart songs. Misschien omdat ik niet goed wist hoe ik er humor doorheen moest weven. Dat gaat me nu gelukkig een stuk beter af. Want we zijn helemaal niet verdrietig: we zijn vrolijke meiden die interessante dingen te zeggen hebben. En dat willen we met muziek overbrengen."

Meer audio/video, concertdata en recensies van The Pierces vind je bij KindaMuzik.