The Sadies, ieders favoriete begeleidingsband (Heavy Trash, Andre Williams, Neko Case), ontbreekt het tot op heden aan een eigen smoel. De groep rond de broertjes Dallas en Travis Good heeft een prima livereputatie, maar er prijkt nog geen essentiële studioplaat op haar curriculum.

New Seasons laat een aantrekkelijke verscheidenheid in eenheid horen. De stijl die The Sadies aanhangen is die van westcoast countryrock uit de jaren zeventig.

The Byrds in hun late jaren, Crosby, Stills & Nash en tal van inmiddels ondergestofte formaties. Een beetje stoffig klinkt New Season ook, ondanks de rinkelende gitaren van de broertjes Good.

Die stoffige degelijkheid is wellicht de hand van Gary Louris, de Jayhawker die toezag op de productie van New Seasons, die klinkt alsof we door een dikke deken moeten luisteren.

Dat loont gelukkig, want de groep zonder eigen gezicht heeft een paar klassiek klinkende 24-karaats liedjes over deze cd verspreid.

Verstopt aan het einde zit het melancholische 'The Land Between' en halverwege de plaat zingen de broers de heerlijke countrydeun 'The Trial' over een overtreder van de wet die zijn identiteit overdenkt vlak voor hij de uitspraak hoort.

Het zou een mooi beeld voor The Sadies zelf zijn, ware het niet dat zij niemand kwaad doen.

Meer audio/video, concertdata en achtergronden van The Sadies vind je bij KindaMuzik.