Wanneer je feest en een biertje drinkt, moet je niet te veel nadenken. Een aantal bands in Nederland heeft dat begrepen.

Normaal is misschien wel de oerknal. Peter Pan Speedrock is ook zo'n band van feesten zonder te veel diepgang. De Band zonder Banaanliefhebber heeft het zelfs achter op zijn T-shirt staan: "verstand op nul en nadenken."

Toch zijn er altijd wat bands die het feest wel een nodige diepgang kunnen geven, en daarbij niet belerend worden. Denk aan Rowwen Hèze. Of verder over de grens, een band als The Pogues.

Ook Dropkick Murphys horen bij deze garde. De blue collar-mentaliteit van de Bostonse Ieren schijnt altijd ergens door in hun feestpunk.

Dat ze daardoor moeten doen alsof Amerika, en dan vooral Boston, een eeuwenlange geschiedenis heeft, moet je dan maar voor lief nemen. Ook op de nieuwe cd The Meanest of Times doen ze aan deze creatieve geschiedvervalsing. Zo lijkt het alsof ze bij 'Fairmount Hill' een echte Amerikaans traditional zingen.

Ook de samenwerking met Ronnie Drew van The Dubliners en Spider Stacy van The Pogues op 'Flannigan's Ball' geeft Dropkick Murphys een nog authentieker gezicht.

Toch is met The Meanest of Times de weg naar de Zwarte Cross nog iets meer geplaveid. En daar lopen vooral mensen rond met T-shirts van de eerste drie bands. Geen probleem. Het feest wordt er niet minder om.

Meer audio/video, concertdata en achtergronden van The Dropkick Murpheys vind je bij KindaMuzik.