The Wombats - A Guide To Love, Loss and Desperation

Smurfen, Freggels, Snorkels en ander kleurig gespuis mogen wel oppassen voor een nieuw stel kolderieke buideldieren dit najaar. Want met donderend geraas melden The Wombats zich op dit moment aan het popfirmament.

Neveneffecten: je wordt er vreselijk energiek en waanzinnig melig van. Plus dat je opeens gaat dansen op liedjes die jubelend de kracht van ironie vieren.

Want 'Let's Dance To Joy Division' begint nu her en der al een dijk van een hit te worden. En laten we wel wezen, dat is ontzettend slim gepland, nu de band rond Ian Curtis weer helemaal hot is dankzij de film van Anton Corbijn.

Enthousiasme

Wonderlijk daarbij is dat The Wombats dat doen met een zoete kleurigheid waarvan Curtis zelf nooit veel wist te snoepen. Zie dergelijke pakkende nummers nog maar eens uit je hoofd te krijgen!

Zelfs plaattitel A Guide To Love, Loss and Desperation is een vette knipoog naar de schrammen en bulten die de jeugdjaren met zich mee kunnen brengen. Op een karikaturale wijze steken de jongens de draak met liefdesverdriet en datedrama’s.

Neem nou het ludieke 'Backfire At The Disco'. Pure lolligheid in een aanstekelijk jasje, niet in de laatste plaats door een dosis whoohoo's en aanverwante artikelen. Als je houdt van het pure enthousiasme van bands als Kaiser Chiefs en Pigeon Detectives zit je met dit drietal geramd.

Dansvloeren

Vergezeld door hun vaste (pluchen) wombat knallen de heren stevig door. Maar er is wel degelijk plek voor wat bezinningsmomenten, zoals in het rustige 'Little Miss Pipedream'.

Het zijn vooral de knallers als 'Kill the Director' en 'Let's Dance To Joy Division' die de band een eigen karakter geven. Niet alle dertien songs bezitten dezelfde kwaliteit, maar op basis van een stel (potentiële) knallers van singles is dit zeker een band om rekening mee te houden op de dansvloeren van de toekomst.

Meer audio/video, concertdata en achtergronden van The Wombats vind je bij KindaMuzik.

Tip de redactie