Er wordt woensdagavond teruggeblikt op de regeerperiode van Beatrix en pijnlijk onderzoek gedaan naar gevaarlijke dieren. In samenwerking met Superguide zet NU.nl drie kijktips voor woensdagavond op een rij.

Onderzoeksprogramma: Kings of Pain

20.30 - 21.25 uur op History

Bioloog Adam Thorn en dierengeleider Rob Alleva laten zich inspireren door de Schmidt Sting Pain Index. De pijn die een slang, spin of insect kan veroorzaken, waarderen ze op een schaal van 1 tot 10. Kortom: het duo gaat zichzelf vrijwillig laten bijten en steken, in naam van de wetenschap.

Geschiedenisprogramma: De zware jas van Beatrix

20.25 - 21.10 uur op NPO2

In april is het veertig jaar geleden dat Beatrix koningin werd. Krakers lieten vlak bij haar koets rookbommen ontploffen op de dag van haar kroning. Direct betrokkenen denken terug aan die tijd, en vertellen hoe Beatrix van het koningschap een baan maakte.

Misdaadserie: Vienna Blood

21.00 - 22.00 uur op BBC First

Wenen, 1906. Max Liebermann, een student van Siegmund Freud, komt in contact met Oskar Rheinhardt, een rechercheur van de Weense politie. De pientere jongen blijkt met zijn analytisch vermogen een welkome versterking te bieden. Rheinhardt kan alle hulp gebruiken na een reeks moorden.

Voor liefhebbers van misdaadseries, stelde Superguide een lijst samen met tien titels op Netflix.