Elke week verschijnen er nieuwe films en series op Netflix. Met deze keer onder andere de langverwachte terugkeer van Better Call Saul en Altered Carbon.

Series

Better Call Saul
De Breaking Bad-prequel Better Call Saul ging deze week weer van start op Netflix en komt nu wekelijks met een nieuwe aflevering. In seizoen 5 zakt advocaat Jimmy McGill (Bob Odenkirk) steeds verder weg in de criminele onderwereld. Hij transformeert in zijn louche alter ego Saul Goodman en dat brengt de show al erg dicht bij de gebeurtenissen van Breaking Bad.

Dit zijn de tien beste series die nu op Netflix staan

I Am Not Okay With This
Netflix' nieuwste coming-of-ageserie draait om de zeventienjarige puber Syd (Sophia Lillis, bekend uit It). Ze kampt met oncontroleerbare woedeaanvallen. Wanneer blijkt dat die woede een soort superkrachten in haar activeren, staat haar leven op zijn kop. Van de regisseur van The End of the F***ing World én de producenten achter Stranger Things.

Altered Carbon
Anthony Mackie vervangt Joel Kinnaman in seizoen 2 van de futuristische sciencefictionserie Altered Carbon. Het personage, 'toekomstsoldaat' Takeshi Kovacs, blijft hetzelfde. Dit is niet gek: Altered Carbon speelt zich af in een verre toekomst waarin mensen hun bewustzijn kunnen opslaan om het vervolgens in een ander 'lichaam' te plaatsen. Oftewel: het eeuwige leven lonkt, maar dat brengt ook weer allerlei nieuwe gevaren met zich mee.

Bekijk hier de trailer van Altered Carbon
141
Bekijk hier de trailer van Altered Carbon

Followers
De Japanse Original-serie Followers speelt zich af in Tokio en focust op de levens van een stel vrouwen en de veranderingen die ze doormaken. Wanneer de bekende fotografe Limi een foto van de jonge actrice Natsume op Instagram plaatst, gaat-ie viraal en kruisen de levens van deze vrouwen elkaar. Followers is de eerste liveactionserie van Netflix uit Japan.

Films

Richard Says Goodbye
Johnny Depp laat de Jack Sparrow-verkleedkist even achterwege voor een ander soort rol. In Richard Says Goodbye speelt hij een docent die te horen krijgt dat hij terminaal ziek is. Met nog zes maanden te gaan besluit hij zijn leven om te gooien, maar wat vinden zijn studenten daarvan?

Dit zijn de tien beste films die nu op Netflix staan

Bekijk hier de trailer van Richard Says Goodbye
145
Bekijk hier de trailer van Richard Says Goodbye

The Darkness
Het gezin Taylor gaat op vakantie naar de Grand Canyon. Net voor ze weggaan, neemt zoon Mikey stiekem een stel stenen mee naar huis die hij vond in een grot. Eenmaal thuis blijkt dat in deze stenen een eeuwenoud kwaad verborgen zat.

Dit zijn de tien beste horrorfilms die nu op Netflix staan

The Intruder
Er verscheen deze week nog een horrorfilm op Netflix: The Intruder. We volgen de gelukkig getrouwde geliefden Scott en Annie. Ze kopen een groot huis, maar komen er dan langzaam achter dat de oude eigenaar, weduwnaar Charlie Peck, nog lang niet klaar is om het huis los te laten.

Pokémon: Mewtwo Strikes Back Evolution
De vorig jaar in Japan uitgekomen remake Pokémon: Mewtwo Strikes Back Evolution is eigenlijk identiek aan het origineel, Pokémon: The First Movie: Mewtwo Strikes Back. Hierin neemt de wetenschappelijk gecreëerde Pokémon Mewtwo het op tegen de mensheid. De enige grote verandering zit 'm in de stijl: Ash, Misty, Brock en natuurlijk Pikachu kregen een soort 3D-make-over.

Men in Black: International
De populaire Thor: Ragnarok-acteurs Chris Hemsworth én Tessa Thompson die een Men in Black-spin-off leiden? Dat klonk in potentie erg goed, maar pakte volgens recensenten belabberd uit. Iedereen was het er haast unaniem over eens dat dit nieuwe sci-fiavontuur over de organisatie die aliens bestrijdt de plank volledig missloeg.

Hail, Caesar!
De Coen-broers, bekend van onder meer topfilms als No Country for Old Men, kwamen in 2016 met het jarenvijftigspektakel Hail, Caesar!. We volgen Hollywoodfixer Eddie (Josh Brolin), die grote filmsterren in het gareel moet houden. Een van hen, Baird Whitlock (George Clooney), verdwijnt plotseling en dan moet Eddie alles op alles zetten om 'm te vinden.

All The Bright Places
Liefhebbers van zoete romantische films komen ook deze week aan hun trekken. Netflix komt namelijk met All The Bright Places, gebaseerd op het gelijknamige tienerboek van Jennifer Niven. De jonge sterren Elle Fanning (Maleficent) en Justice Smith (Detective Pikachu) spelen Violet en Theodore, die voor elkaar vallen, maar tegelijkertijd moeten dealen met de emotionele bagage én mentale problemen uit hun jeugd.

The Lost City of Z
Aan het begin van de twintigste eeuw raakt de Britse ontdekkingsreiziger Percy Fawcett (Charlie Hunnam) helemaal geobsedeerd door een mysterieuze oude beschaving in het Amazonegebied. Hij ontdekt bewijs, maar experts in Engeland doen zijn bevindingen af als onzin. Percy gaat toch terug naar de jungle om zijn gelijk te halen. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Documentaires

Formula 1: Drive to Survive
Drive to Survive duikt ook in seizoen 2 weer in de populaire wereld van de Formule 1. Na de overweldigende ontvangst van seizoen 1 besloten Mercedes en Ferrari om nu wél hun medewerking te verlenen, en dat zal deze docureeks alleen maar populairder maken.

Bekijk hier de trailer van Formula 1: Drive to Survive
107
Bekijk hier de trailer van Formula 1: Drive to Survive

The Trials of Gabriel Fernandez
Weer een truecrimedocu die schokkende zaken aan het licht brengt. The Trials of Gabriel Fernandez focust op de achtjarige Gabriel, die in 2013 overlijdt nadat zijn moeder en haar vriend hem martelden. Niet voor het eerst, overigens: Gabriel was geen onbekende in 'het systeem' van jeugdzorg in Los Angeles. Hoe kon het ooit zo ver komen en waarom greep geen enkele instantie in?